Körkort, handledarutbildning, AM-kort

Handledarutbildning

Alla som ska övningsköra privat måste genomföra en obligatorisk handledarutbildning / introduktionsutbildning, obligatoriet gäller både handledare och elev. För att kunna bli godkänd som handledare krävs att man har fyllt 24 år samt att man har haft ett svenskt B-körkort eller ett körkort utfärdat i ett EES land i minst 5 av de senaste 10 åren. Eleven måste ha ett giltigt körkortstillstånd.

Vi på Forsbergs Trafikskola  i Umeå tror på ett gott samarbete mellan den privata handledaren och oss som trafikskola. Därför presenterar vi en handledarutbildning / introduktionsutbildning där vi trafiklärare delar med oss av goda tips och råd till handledaren och eleven inför den privata övningskörningen.

Vi vill inte konkurrera med den privata utbildningen utan samarbeta för att uppnå en så billig och effektiv körkortsutbildning som bara är möjligt, utan att tumma på kvalitén. En handledarutbildning syftar till att göra handledaren och eleven medvetna om de vanligaste problemen för en nybörjare bakom ratten och hur dessa problem på lättaste sätt kan avhjälpas.

De allra flesta som har övningskört hemma med en privat handledare har kanske upplevt det som en aningen oroligt i början för att kanske i sluta i osämja. Inte sällan märker vi på trafikskolan också att kunder som kommer till oss för första gången har lärt in fel körteknik hemma, exempelvis med kopplingen nedtryckt i tid och otid.

Istället för att kunden ska behöva lära om när hon/han kommer till trafikskolan så kan handledaren med enkla medel och kunskap lära ut rätt från början. Detta får till följd att övningskörningen hemma flyter på bättre och tiden på trafikskolan kan minimeras liksom kostnaderna för körlektionerna.

Vi hoppas härigenom få flera nöjda kunder och föräldrar/handledare som vet vad de betalar för på Forsbergs Trafikskola.

Om ni tänker ta ert körkort i Umeå så är Forsbergs Trafikskola det självklara valet!!